Partidul Şor face apel către Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor să susţină o moţiune de cenzură

Partidul Şor face apel către Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor să susţină o moţiune de cenzură

Deputatul fugar Ilan Şor, liderul Partidului Şor. FOTO EPA/Doru Dumitru

Fracţiunea parlamentară a Partidului Şor cere convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, „în contextul crizei gazului şi a scumpirilor fără precedent”. Fracţiunea contează să obţină susţinerea Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor pentru înaintarea unei moţiuni de cenzură, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deputatul Ilan Şor (care nu este în ţară şi nu s-a prezentat la niciuna dintre şedinţele Parlamentului din această legislatură, n.r.) acuză guvernarea de iresponsabilitate totală în ceea ce priveşte gestionarea crizei.

„Cerem convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru perioada 20-28 ianuarie. Motivul este cât se poate de argumentat, logic şi plauzibil. Este vorba de situaţia critică şi deplorabilă în care s-au pomenit cetăţenii Republicii Moldova în urma aprofundării crizei energetice şi sociale, generate de creşterea galopantă a preţurilor la toate resursele energetice, precum şi incompetenţa, dar şi incapacitatea Guvernului de a gestiona această criză şi necesitatea de a întreprinde unele măsuri urgente în vederea depăşirii acestei situaţii critice şi a veni în ajutorul cetăţenilor”, notează Ilan Şor.

Politicianul s-a adresat deputaţilor din Parlament, în special celor din BCS, îndemnându-i să  le susţină demersurile. Pe lângă iniţierea moţiunii de cenzură, fracţiunea Partidului Şor propune constituirea unei comisii speciale a Parlamentului, care să identifice soluţii optime de depăşire a crizei energetice, inclusiv pentru identificarea posibilităţilor de renegociere cu factorii de decizie din Federaţia Rusă a condiţiilor de achiziţie a gazelor.

După alegerile parlamentare anticipate din vara anului trecut, în legislativ s-au constituit trei fracţiuni. Partidul Acţiune şi Solidaritate are 63 de deputaţi, BCS are 32 de deputaţi, iar Partidul Şor – şase.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, moţiunea de cenzură, adică moţiunea asupra activităţii Guvernului, poate fi iniţiată de cel puţin 1/4 din numărul deputaţilor aleşi. Totodată, moţiunile de cenzură se adoptă cu votul majorităţii deputaţilor aleşi.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările