Parlamentul de la Chişinău şi Parlamentul European vor semna un Memorandum de înţelegere

Parlamentul de la Chişinău şi Parlamentul European vor semna un Memorandum de înţelegere

Igor Grosu şi Ludovic Orban

Parlamentul Republicii Moldova şi Parlamentul European vor semna un Memorandum de înţelegere, care va cuprinde acţiuni comune pe mai multe domenii de cooperare, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Despre acest lucru s-a convenit în cadrul întrevederii dintre Igor Grosu, preşedintelui Parlamentului de la Chişinău, cu Dragoş Tudorache, raportor al Comisiei de politică externă pentru implementarea Acordului de Asociere Uniunea Europeană – Republica Moldova în cadrul Parlamentului European şi coordonator al activităţilor Parlamentului European de susţinere a democraţiei parlamentare în Republica Moldova, care se află într-o vizită oficială în Republica Moldova.

Citat într-un comunicat de presă al legislativului, Igor Grosu a precizat că acest memorandum va constitui un semnal politic important în cu UE.  „Semnarea memorandumului ne va permite să intensificăm dialogul nostru pe mai multe domenii cheie”, a spus preşedintele Parlamentului de la Chişinău.

Demnitarii s-au referit şi la priorităţile noului Parlament, în special la aspectele de luptă împotriva corupţiei, la reformarea justiţiei. „Ne dorim instituţii funcţionale în stat care, indiferent de conjunctura politică, să lucreze în beneficiul oamenilor”, a subliniat Igor Grosu.

În cursul întrevederii, au fost trecute în revistă proiectele realizate în cadrul legislativului de la Chişinău, cu sprijinul UE. În context, parlamentarul european şi-a exprimat deschiderea pentru a susţine în continuare creşterea eficienţei proceselor administrative ale instituţiei.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările