Preşedintele OSCE Leonid Kojara îşi exprimă îngrijorarea privind decizia Tiraspolului şi cheamă la dialog

0
Publicat:
Ultima actualizare:

OSCE şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu decizia unilaterală a părţii transnistrene privind aşa-numitul act normativ cu privire la frontiera de stat

Preşedintele în exerciţiu al OSCE, ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Leonid Kojara cheamă părţile implicate în conflictul transnistrean să nu complice procesul de negocieri prin acţiuni unilaterale.

Într-un comunicat, oficialul îşi exprimă îngrijorarea faţă de decizia Tiraspolului privind aşa-numita lege cu privire la frontiera de stat.

„Adoptarea unilaterală a documentelor contravine prevederilor Acordului privind principiile reglementării paşnice a conflictului armat în regiunea transnistreană a Republicii Moldova din 21 iulie 1992 şi altor înţelegeri convenite anterior”, a subliniat Leonid Kojara.

Preşedintele în exerciţiu al OSCE chemă părţile la dialog direct, pentru examinarea transparentă a tuturor problemelor nesoluţionate, inclusiv privind circulaţia liberă a cetăţenilor, precum şi să se abţină de la acţiuni care ar putea submina încrederea părţiţor implicate.

Vezi alte ştiri despre conflictul transnistrean aici.

După ce liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, a emis un proiect de lege cu privire la „frontiera de stat a republicii moldoveneşti nistrene”, care ar trebui să şi intre în vigoare, timp de câteva zile vor apărea pilonii de frontieră şi turnurile de observaţie de-a lungul „hotarului” de la Nistru cu Republica Moldova, iar regimul de trecere va fi înăsprit.

DOC Apelul societăţii civile: „Cerem să nu se admită declanşarea unui conflict armat în regiunea transnistreană“

Nicolae Timofti califică acţiunile liderilor separatişti de la Tiraspol drept o provocare înaintea Summitului de la Vilnius

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite