Opinie: Faţă de Ilan Şor s-ar putea pregăti amnistierea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO orhei.md
FOTO orhei.md

Faţă de fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie al Băncii de Economii, Ilan Şor, condamnat la şapte ani şi jumătate de închisoare, s-ar putea pregăti amnistierea. Această opinie a fost exprimată de Andrei Donica, preşedintele Asociaţiei pentru prevenirea şi combaterea crimelor economice şi corupţiei, în cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la postul de televiziune Jurnal TV, transmite IPN.

Andrei Donica susţine că după ce luni, 2 aprilie, şedinţa de judecată faţă de Ilan Şor a fost amânată, următoarea şedinţă va avea loc pe 23 mai. Potrivit lui, de la 23 mai rămân 13 luni în care Ilan Şor mai poate fi condamnat, la expirarea lor acesta nu va sta la închisoare.

„Au fost făcute mai multe scheme pentru a-l ajuta şi de a-l scoate de la puşcărie. Cea mai mare problemă în acest proces de judecată este că această hotărâre a fost luată de către un judecător care trebuia în mod obligatoriu să se autorecuzeze. Andrei Neculce nu avea dreptul să judece cazul lui Ilan Şor”, a spus Andrei Donica.

Avocatul Eduard Rudenco afirmă că din câte cunoaşte în judecată nu a ajuns dosarul de bază pentru care a fost arestat Ilan Şor. Potrivit lui, au fost selectate mai multe probe, a fost comasat un dosar aparte şi expediat în judecată.

„Deci, dosarul acela despre furtul miliardului, despre crimele comise de Ilan Şor, care a raportat şi compania KROLL, el încă nu este pe masa judecătorilor”, a menţionat avocatul. 

El a mai subliniat că dosarul în care a fost condamnat Ilan Şor nu este la propriu despre furtul miliardului.

Potrivit deputatului PLDM Iurie Ţap, Procuratura Generală, cu referire la cazul Şor, apreciază decizia instanţei de fond drept una vădit ilegală.

„Eu cred că este vorba de autoritatea competentă a statului, Procuratura Generală, care participă la înfăptuirea justiţiei, în cazul dat în calitate de acuzator. Şi atunci când o autoritate în raportul anual spune că există o decizie vădit ilegală în cazul Şor, cred că este mai mult decât acele discuţii din culise”, a opinat Iurie Ţap. 

În opinia sa, cazul Şor este vădit protejat sau justiţia este una circumstanţială.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite