Octavian Ţîcu, despre Guvernul Gavriliţa: Nu voi participa la acest circ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Octavian Ţîcu, lider PUN
Octavian Ţîcu, lider PUN

Preşedintele Partidului Unităţii Naţionale, deputatul Octavian Ţîcu, se va abţine sau chiar va părăsi sala de şedinţe a Parlamentului în momentul exprimării votului pentru Guvernul condus de Natalia Gavriliţa. Ţîcu a calificat drept ,,сlounadă” decizia preşedintelui Sandu de a desemna un candidat la funcţia de prim-ministru şi îndemnul şefului statului de a nu susţine acest Guvern în plenul Parlamentului, notează IPN.

„Probabil, mă voi abţine sau chiar voi pleca în momentul în care va începe acest circ, pe care îl consider absolut neserios şi lipsit de respect faţă de cetăţenii Republicii Moldova”, a declarat deputatul Octavian Ţîcu în cadrul emisiunii ,,Puterea a patra” de la postul de televiziune N4.

Octavian Ţîcu nu exclude scenariul eşuării primei tentative de învestire a Guvernului, iar ulterior venirea lui Igor Dodon cu o majoritate formalizată care să propună şi să susţină un candidat la funcţia de prim-ministru.

„Socialiştii, Şor, PDM şi Pro Moldova n-au niciun interes în organziarea alegerilor anticipate. De alegeri sunt interesaţi doar cei de la PAS, partidul lui Usatîi şi noi, Partidul Unităţii Naţionale, pentru că credem că avem capacităţi şi posibilităţi să intrăm cu o fracţiune unionistă în viitorul Parlament”, a declarat deputatul Octavian Ţîcu.

Ţîcu a criticat politica adoptată de Maia Sandu după învestirea în funcţia de şef al statului şi o acuză că ar fi transformat victoria la prezidenţiale în succesul Partidului Acţiune şi Solidaritate. Potrivit lui Ţîcu, aceasta fiind, de fapt, victoria întregului segment pro-european.

„Greşeala Maiei Sandu este că a transformat Preşedinţia într-o filieră a PAS-ului. Probabil, în Consiliul Suprem de Securitate ar fi trebuit să fie şi alţi oameni, la crearea acestui Guvern ar trebui să fie consultaţi şi alti oameni, reprezentanţii tuturor formaţiunilor politice şi atunci această mascaradă n-ar fi avut tenta unui ping-pong între Maia Sandu şi Igor Dodon. Aceşti doi oameni încă n-au ieşit din campanie electorală”, a mai spus Octavian Ţîcu.

Potrivit preşedintelui PUN, în eventualitatea unor alegeri parlamentare anticipate ar fi oportună crearea unui bloc electoral ACUM Plus, format din PAS, Platforma DA şi PUN.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite