Nicolae Timofti despre ameninţările lui Rogozin: „Avem programul nostru pe care o să-l realizăm indiferent de ce crede un conducător al altui stat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Nicolae Timofti a precizat astăzi că Moldova îşi va urma traseul pro-european indiferent de ameninţările făcute la Chişinău de vicepremierul rus Dmitri Rogozin.

Preşedintele Nicolae Timofti a precizat astăzi că nicio declaraţie a vreunui demnitar străin nu va abate Moldova de la aspiraţiile europene. Comentariul a fost făcut în replică la ameninţările vicepremierului rus Dmitri Rogozin, care în timpul vizitei sale recente la Chişinău a dat de înţeles că Moldova ar putea rămâne fără gaze la iarnă, după semnarea Acordului de Asociere cu UE.  

„Ceea ce declară demnitarul altui stat sunt viziunile dumnealui. Noi avem programul nostru pe care o să-l realizăm indiferent de ce crede un conducător al altui stat. Oamenii trebuie să înţeleagă că nu trebuie să trăiască permanent sub presiunea ameninţărilor. Cetăţenii trebuie să-şi aleagă conducătorii care să facă aşa încât ţara să nu depindă doar de o singură sursă energetică“, a spus Timofti.

Cred că trebuie să facem abstracţie de astfel de iesiri şi să procedăm cum este înţelept. Am avut o discuţie cu preşedintele Comitetului Dumei de Stat pentru relaţiile cu CSI şi conaţionalii, Leonid Sluţkii. Discuţia a fost constructivă. Am considerat că este important să dăm un nou impuls colaborării moldo-ruse. De asemenea, am discutat despre importanţa identificării unor soluţii pentru a evita contradicţiile, mai ales în ceea ce priveşte agenda europeană şi relaţiile cu Federaţia Rusă“, a precizat şi preşedintele Parlamentului, Igor Corman.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite