Natalia Gavriliţa, către Josep Borrell: Integrarea europeană reprezintă una din priorităţile noului Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Natalia Gavriliţa
Premierul Natalia Gavriliţa

Integrarea europeană se numără printre priorităţile strategice ale noului guvern de la Chişinău. Acesta va întreprinde toate eforturile pentru a dinamiza cooperarea cu UE, dar şi pentru a avansa în implementarea Acordului de asociere, concentrându-se pe o serie de reforme, în special cea a justiţiei şi combaterea corupţiei., transmite IPN.

Declaraţiile au fost făcute de premierul Natalia Gavriliţa în cadrul unei discuţii telefonice cu Josep Borrell, înaltul reprezentant UE pentru afaceri externe şi politica de securitate şi vicepreşedinte al Comisiei Europene

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, prim-ministru a accentuat că, printre paşii imediaţi ai noii guvernări, se numără adoptarea legilor şi hotărârilor necesare pentru accesarea celei de-a doua tranşe a asistenţei macrofinanciare în valoare de 50 de milioane de euro. Este vorba despre modificările pentru îmbunătăţirea modului de verificare a averilor şi intereselor şi adoptarea noului Cod Vamal.

Natalia Gavriliţa i-a mulţumit înaltului oficial european pentru sprijinul şi asistenţa acordată de către  instituţiile UE şi statele membre ale UE Republicii Moldova.

Cei doi oficiali au mai discutat despre finalizarea noii agende de asociere, care va stabili priorităţi şi obiective pentru următorii şapte ani, şi care urmează să fie adoptată în cadrul următorului Consiliu de Asociere Republica Moldova – UE. Înaltul oficial european a invitat-o pe prim-ministrul Natalia Gavriliţa să efectueze o vizită la Bruxelles la sfârşitul lunii septembrie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite