Moscova susţine că protestele din Belarus sunt provocate de extremiştii ucraineni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Externe al Federaţiei Ruse, Sergei Lavrov, a declarat miercuri, 2 septembrie, după întrevederea cu omologul său din Belarus, Vladimir Makeev, că pe teritoriul Belarusului s-ar afla circa 200 de extremişti din Ucraina care şi provoacă protestele stradale împotriva liderului de la Minsk, Aleksandr Lukaşenko.

„În Ucraina există lagăre de pregătire a extremiştilor. Potrivit datelor pe care le deţinem, acestea se află în regiunea Volânia din Dnepropetrovsk. Noi am discutat astăzi despre acest lucru. Consider că serviciile noastre speciale, care se află în contact reciproc, trebuie să se preocupe de această problemă mult mai substanţial. Conform informaţiilor noastre, actualmente în Belarus se află 200 de extremişti pregătiţi pe teritoriul Ucrainei”, a declarat Serghei Lavrov, citat de presa rusă.

Diplomatul rus a afirmat că are informaţii precum că protestele din Belarus sunt provocate de aşa organizaţii naţionaliste ca „Tryzub” a lui Stepan Bandera sau Sectorul de Dreapta.

„Toate aceste structuri participă activ în acţiunile radicale din Minsk şi alte oraşe din Belarus, pe care le mai şi sponsorizează”, a afirmat Lavrov.

Amintim că protestele din Belarus au început pe 9 august, atunci când au fost anunţate rezultatele alegerilor prezidenţiale, în care învingător a ieşit actualul lider de la Minsk, Aleksandr Lukaşenko. Preşedintele belarus a afirmat de mai multe ori că în spatele protestelor stau structuri din afara ţării, în special din Polonia, Lituania şi Ucraina. Manifestanţii solicită demisia preşedintelui şi organizarea alegerilor prezidenţiale noi, considerând scrutinul din 9 august ca fiind unul fraudat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite