Misiunea OSCE, îngrijorată de exerciţiile militare neautorizate în Zona de Securitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Misiunea OSCE în Moldova îşi exprimă îngrijorarea cu privire la exerciţiile militare cu forţarea râului Nistru, desfăşurate în Zona de Securitate de către Grupul Operativ al Trupelor Ruse pe 14 şi 15 august, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Misiunii.

În conformitate cu mandatul său, Misiunea OSCE şi-a trimis echipa în partea respectivă a Zonei de Securitate pe 14 şi 15 august, însă echipa a fost obstrucţionată să monitorizeze pe deplin exerciţiile. În conformitate cu Principiile de cooperare dintre Comisia Unificată de Control şi Misiunea OSCE în Moldova din 2004, Misiunea a împărtăşit observaţiile sale cu toate delegaţiile din cadrul CUC prin intermediul canalelor stabilite.

Conform Acordului privind principiile reglementării paşnice a conflictului armat în regiunea transnistreană a Republicii Moldova din 21 iulie 1992, exerciţiile militare în Zona de Securitate trebuie să fie autorizate de către CUC, ceea ce nu a fost făcut în cazul de faţă. Misiunea informează privind constatările sale statele participante ale OSCE, inclusiv ţara gazdă, prin intermediul canalelor stabilite.

Misiunea OSCE îndeamnă toate părţile implicate în îndeplinirea Acordului din 1992 privind principiile reglementării paşnice să respecte pe deplin prevederile acestuia şi regimul Zonei de Securitate, precum şi deciziile şi reglementările relevante ale CUC. Acest lucru este în interesul tuturor părţilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite