Ministerul Sănătăţii vine cu propuneri către mamele care au semnalat nereguli în spitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca urmare a protestului din 13 august, în care mai multe mame s-au plâns pe administrarea abuzivă a antibioticelor, dar şi pe o comunicare defectuoasă între medici şi pacienţi, Ministerul Sănătăţii propune ca reprezentantele protestatarelor să fie incluse în grupul de lucru ce va revizui Protocoalele Clinice Naţionale în domeniul pediatriei şi neonatologiei, cu introducerea unui nou compartiment „Cultura comunicării medic-pacient”, transmite IPN.

Mamele vor lucra împreună cu specialiştii pentru a propune cele mai eficiente metode de comunicare şi informare a pacienţilor în stabilirea diagnosticului şi tratamentului, se menţionează într-un comunicat de presă remis de instituţie. La fel, vor fi observatori ai grupului de lucru privind elaborarea documentelor de politici pentru supravegherea şi combaterea rezistenţei antimicrobiene.

O altă propunere făcută participantelor la acţiune a fost să facă voluntariat în cadrul spitalelor pentru copii, pentru a asigura confortul psiho-emoţional al mamelor şi copiilor internaţi şi pentru a semnala problemele identificate.

„Sunt sigură că doar prin eforturi comune putem schimba lucrurile în sistem. Solicit şi vă recomand să semnalaţi orice caz în care credeţi că vi s-au încălcat drepturile sau aveţi nemulţumiri privind calitatea asistenţei medicale acordate. Vom analiza fiecare caz în parte pentru a exclude pe viitor astfel de situaţii”, a spus secretarul de stat al Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Rodica Scutelnic.

Reprezentantele grupului de mame urmează în perioada următoare să identifice persoanele care vor fi parte a grupurilor de lucru pentru soluţionarea problemelor semnalate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite