Marian Lupu: PD va avea un candidat la prezidenţiale, dar acesta nu va fi Plahotniuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, a declarat că partidul pe care-l conduce va avea un candidat la prezidenţiale. Democratul a refuzat să dea numele acestuia, însă a dat asigurări că nu este vorba de Vlad Plahotniuc.

Liderul PD a spus că bugetul de stat pentru anul 2016 a fost aprobat abia în luna iunie din cauza crizelor politice din anul 2015.

„În proporţie de 68 la sută bugetul este îndreptat spre cheltuieli sociale. Ceea ce nu ajunge sunt investiţiile”, a menţionat Lupu.

Preşedintele PD a afirmat că guvernul Filip nu va demisiona şi va activa încă minimum doi ani, până la următoarele alegeri prezidenţiale. Lupu nu a ezitat să-l laude pe actualul premier şi să-i critice pe foştii prim-miniştri, pentru faptul că aceştia s-ar fi ocupat doar de imaginea lor.

Lupu a mai subliniat că sistemul parlamentar este cel mai potrivit pentru Republica Moldova, iar faptul că preşedintele va fi ales de popor nu înseamnă că se va schimba sistemul de stat, de la parlamentar la prezidenţial.

„Preşedintele are conform constituţiei foarte puţine atribuţii”, a încheiat democratul.

Vineri, 10 iunie, Marian Lupu a fost invitatul lui Anatolie Golea la emisiunea „Vineri cu Anatolie Golea, de la postul de televiziune RTR-Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite