Maia Sandu: PDM, PSRM şi PCRM nu vor ca studenţii să voteze la aceste alegeri. Ei ştiu că tinerii nu pot fi cumpăraţi! VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO captură video privesc.eu
FOTO captură video privesc.eu

Candidatul comun la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova din partea PLDM, PAS şi PPDA, Maia Sandu, a declarat că studenţilor li se încalcă dreptul de a vota la alegerile prezidenţiale. Maia Sandu a declarat, într-o conferinţă de presă, că este clar că democraţii, socialiştii şi comuniştii nu doresc ca tinerii să voteze.

Politicianul a remarcat că deputaţii democraţi, socialişti şi comunişti nu au dorit să accepte spre examinare un proiect de lege al deputatului Valeriu Ghileţchi conform căruia studenţii ar fi putut vota în localitatea în care învaţă, indiferent de unde îşi au reşedinţa, depunând o declaraţie pe propria răspundere. 

Sandu aminteşte că aşa o procedură a fost implementată la alegerile parlamentare din 2014.

„Putem înţelege de ce PDM nu acceptă aceasta, fiindcă vor să-şi consolideze oligarhia. Dar nu înţeleg de ce socialiştii, care se declară în opoziţie, fac aceasta. Le e frică de studenţi?”, s-e întreabă preşedintele PAS.

Maia Sandu afirmă că din toate categoriile de populaţie, tinerii sunt cei mai determinaţi să plece din ţară dacă situaţia nu se va îmbunătăţi. Descurajarea lor de a merge la vot va fi un motiv în plus ca să părăsească Republica Moldova.

Preşedinta PAS s-a adresat tinerilor, spunând că ei pot decide viitorul ţării şi i-a îndemnat să se deplaseze acasă până pe 29 octombrie ca să ia certificatul ce le permite să voteze la locul în care îşi fac studiile.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite