Maia Sandu a discutat cu preşedintele Elveţiei despre avansarea colaborării bilaterale

Maia Sandu a discutat cu preşedintele Elveţiei despre avansarea colaborării bilaterale

În prima zi a sesiunii Adunării Generale a ONU, preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut planificate mai multe întrevederi bilaterale. Prima întrevedere a şefei statului a fost cu preşedintele Confederaţiei Elveţiene, Guy Parmelin, cu care a discutat cum să avansăm colaborarea bilaterală în domenii de interes comun, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat de presă al Preşedinţiei de la Chişinău, oficialii au convenit asupra sporirii relaţiilor comercial-economice. Totodată, s-a discutat despre intensificarea negocierilor privind acordul de liber schimb cu ţările EFTA.

„Am remarcat, în context, programele de dezvoltare realizate cu sprijinul Elveţiei în ţara noastră, în domenii precum aprovizionarea cu apă, educaţie, sănătate, migraţie şi altele. I-am mulţumit domnului preşedinte pentru ajutorul generos oferit de Elveţia pentru sprijinirea luptei cu pandemia – direct, dar şi prin intermediul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi al platformei COVAX”, a spus preşedinta Maia Sandu.

Şefa statului a mai menţionat că Elveţia este un partener de încredere cu care Republica Moldova doreşte să dezvolte relaţii strânse şi în continuare. „L-am invitat pe domnul Parmelin să viziteze Republica Moldova atunci când îi va permite agenda”, a încheiat Maia Sandu.

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se află în perioada 21-22 septembrie la New York, SUA, unde participă la lucrările Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările