Ion Chicu: Niciun guvern nu a avut soarta să aleagă între scenarii proaste şi foarte proaste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Chicu gov.md

Premierul Ion Chicu spune că „Guvernul acesta trebuie de descântat pentru că i-au căzut toate belelele de când a fost declarată Independenţa Republicii Moldova. În primul rând, stare de urgenţă pe aşa motive niciodată nu a fost”.

„În general niciun guvern nu a acţionat şi nu a activat în asemenea circumstanţe, niciun guvern prin intermediul Comisiei Situaţii Excepţionale nu a trebuit două luni zi la zi să gestioneze lucrurile înlocuind Parlamentul, aprobând decizii care au o putere de lege. De aceea, niciun guvern ca ăsta nu avut practic în fiecare zi soarta să aleagă între scenarii proaste şi scenarii foarte proaste”, a declarat Ion Chicu în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la postul de televiziune TV8.

Deşi gestionarea stării de urgenţă şi a pandemiei de COVID-19 reprezintă o perioadă complicată, premierul Ion Chicu spune că nu a avut gânduri de a-şi prezenta demisia.

„Tot timpul a fost dificil. Foarte dificil este ultima perioadă pentru că este şi criza pandemiei, este şi criza economică, dar cel mai mult ne apasă incertitudinea. Noi nu ştim ce va fi cu acest virus, vine sau nu vine valul doi. Acum, din păcate se conturează scenariul că va veni, asta îmi spun şi reprezentanţii OMS. Partea proastă a lucrurilor este că dacă primul val a venit când ieşeam din iarnă în primăvară şi când gripa sezonieră sau alte boli de acest fel sunt în diminuare, partea proastă este că următorul va veni atunci când intrăm în iarnă. Astea sunt scenariile. Cum va influenţa acest scenariu evoluţiile şi economice, şi sociale, şi la nivel de răbdarea oamenilor, este greu de spus. De aceea, toată această situaţie presează asupra noastră. În asemenea circumstanţe niciun om normal nu poate să se simtă confortabil, dar există responsabilitate. Nu poţi părăsi o corabie atunci când este foarte, foarte dificil”, a declarat Ion Chicu.

Despre destabilizările de la nivel politic şi plecările deputaţilor din coaliţia de guvernare, premierul Ion Chicu afirmă că nu cabinetul de miniştri va avea de suferit în urma acestor evenimente, ci ţara.

„Destabilizare politică va afecta radical şi foarte esenţial ţară. Asupra spiritului nostru toate aceste mişcări politice, poziţionări înainte de alegerile prezidenţiale nu au cum să ne influenţeze ca să ne sustragă de la activitate. Noi din prima zi când am intrat în birouri eram demişi, însă noi ne căutăm de agenda noastră. Credeţi-mă că pe agendă sunt foarte multe subiecte importante”, a precizat premierul.

Referitor la plecare unor deputaţi din majoritatea parlamentară, Ion Chicu precizează că au plecat acei deputaţi care au încercat prin diferite metode să-şi realizeze interesele.

„Faptul că mulţi deputaţi pleacă dintr-o coaliţie majoritară vorbeşte despre multe, vorbeşte, în primul rând, despre faptul că poate acei care ne-au acordat vot de încredere la 14 noiembrie şi apoi au plecat au înţeles că guvernul ăsta nu prea îţi rezolvă chestiunile pe care în linii mari şi le rezolvă unii. Trafic de influenţă, propuneri indecente sau cazuri de corupţie nu au fost. pentru că dacă erau, aş fi sesizat. Este un caz rarisim când deputaţi pleacă de la guvernare. De ce pleacă? Pentru că ştiu că nu pot să-şi facă cu acest guvern interesele pe care şi l-au făcut înainte”, a afirmat premierul.

https://www.ipn.md/ro/ion-chicu-niciun-guvern-nu-a-avut-soarta-sa-7965_1073479.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite