Ion Chicu, apel la participare activă la definitivarea proiectului de reformă a justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Chicu si Igor Dodon

Premierul Ion Chicu cheamă la participare activă şi constructivă la procesul de consultare şi definitivare a proiectului de reformă a justiţiei. „Invităm partidele parlamentare şi extra-parlamentare, reprezentanţii societăţii civile şi profesioniştii din domeniul justiţiei, toate persoanele cointeresate, să participe în acest proces şi să acorde suportul necesar pentru reformarea justiţiei în Moldova”, a declarat premierul, transmite IPN.

Într-o postare pe Facebook, Ion Chicu a menţionat că în urma discuţiilor cu grupul de experţi ai Consiliului Europei, care au venit să asiste Moldova în reformarea justiţie s-a concluzionat că „adoptarea şi promovarea unei reforme atât de fundamentale necesită implicarea largă a întregii societăţi, nu doar a Guvernului şi Parlamentului”.

Premierul consideră că proiectul de reformare a justiţiei trebuie supus unei consultări ample cu societatea civilă, profesioniştii din sistem, dar şi toate forţele politice din ţară - atât de la guvernare, cât şi din opoziţie. „Chiar şi cel mai perfect document juridic de reformă a justiţiei nu va avea mari şanse de succes, dacă procesul de reformă nu este unul incluziv, nu este susţinut de forţele politice responsabile şi societatea civilă”, a spus acesta.

Ion Chicu menţionează că va aprecia participarea în proces a tuturor partenerilor noştri de dezvoltare, dar în mod special a reprezentanţilor Uniunii Europene şi Statelor Unite ale Americii.

Ministerul Justiţiei va organiza, începând cu săptămâna curentă, consultări asupra proiectului Strategiei. „Reforma justiţiei este o necesitate absolută pentru ţara noastră, dar şi cea mai mare provocare care stă în faţa guvernului actual. Personal, nu văd nicio şansă de a schimba lucrurile spre bine în Republica Moldova, dacă nu reuşim să punem capăt dezmăţului din justiţie, procuratură, poliţie economică, dar şi alte structuri ale statului”, a mai scris Ion Chicu.

https://www.ipn.md/ro/premierul-face-apel-la-participare-activa-la-definitivarea-proiectului-7965_1070942.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite