Ion Ceban, nemulţumit că Chirtoacă a primit arest la domiciliu: Plahotniuc şi Ghimpu ne iau de proşti!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO socialistii.md
FOTO socialistii.md

Decizia judecătorilor de a elibera un mandat de arestare la domiciliu pe numele primarului Dorin Chirtoacă i-a nemulţumit pe socialişti, care şi-ar fi dorit ca edilul să-şi petreacă următoarele 30 de zile în izolator. Preşedintele fracţiunii PSRM din CMCM, Ion Ceban, afirmă că ar exista o înţelegere în acest sens între Vlad Plahotniuc şi Mihai Ghimpu.

„Chirtoacă trimis acasă! Plahotniuc şi Ghimpu ne iau de proşti, totul e o înţelegere clară, PL a plecat în „opozitie” doar de formă. Coaliţia unionistă funcţionează mai bine ca oricând, Plahotniuc îl trimite pe Ghimpu în opozitie că speră că îi salvează aşa partidul pentru Parlamentare, anticipate sau ordinare din 2018. Nu va ajuta asta PL. Nu mai există astfel de partid”, a menţionat Ceban într-o postare pe Facebook.

Judecătoria Buiucani a eliberat vineri, 26 mai, un mandat de arestare pe numele primarului Dorin Chirtoacă, după ce procurorii l-au pus sub învinuire şi au solicitat arestarea preventivă a acestuia. Edilul va petrece următoarele 30 de zile în arest la domiciliu.

Dorin Chirtoacă a fost escortat în seara de joi, 25 mai, la sediul CNA, după ce în biroul edilului au fost efectuate mai multe percheziţii de către oamenii legii. Primarul este bănuit de trafic de influenţă în „dosarul parcărilor” şi a fost reţinut pentru 72 de ore. 

Partidul Liberal a anunţat că se retrage de la guvernare, decizia fiind luată în contextul reţinerii primarului Chirtoacă, dar şi a altor liberali.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite