Ion Ceban, despre majorarea preţurilor la carburanţi: „Tariful ar fi fost altul dacă guvernanţii nu s-ar gândi cum să adune bani cu orice preţ la buget, pe seama cetăţenilor”

Ion Ceban, despre majorarea preţurilor la carburanţi: „Tariful ar fi fost altul dacă guvernanţii nu s-ar gândi cum să adune bani cu orice preţ la buget, pe seama cetăţenilor”

Primarul Chişinăului, Ion Ceban, a criticat guvernarea PAS în contextul majorării tarifelor la carburanţi. Edilul consideră că „tariful ar fi fost altul dacă guvernanţii nu s-ar gândi cum să adune bani cu orice preţ la buget, pe seama cetăţenilor, dar ar exclude/micşora acciza şi TVA-ul la petrol.”

Ştiri pe aceeaşi temă

Ion Ceban a anunţat că va depune o sesizare la Parlamentul Republicii Moldova, Guvernul Republicii Moldova, Procuratura Generală şi Centrul Naţional Anticorupţie.

„Cu privire la monopolurile de pe piaţa petrolieră, modificări foarte des la legislaţie care sunt cu semne de întrebare, aparent lobby în folosul petroliştilor, lipsa de transparenţă, nerespectarea procedurilor de legiferare, intervenţii inadecvate ale statului pentru stabilizarea situaţiei pe piaţa petrolului, lipsa unor politici previzibile îndreptate spre protecţia consumatorului, lipsa supravegherii domeniului de către instituţiile cu competenţe în domeniu, perceperea unor taxe nejustificate”, a scris Ion Ceban pe Facebook.

Ion Ceban solicită „ca organele de drept să intervină şi să stabilească circumstanţele în care au fost promovate modificările legislative, propuse de Radu Marian, Vladimir Bolea şi Sergiu Lazarenco.”

„Legislaţia trebuie modificată în folosul cetăţenilor şi nu contra oamenilor. Dacă altora le este frică, mie nu-mi este frică să vorbesc despre aceste lucruri, deoarece această situaţie afectează grav toate instituţiile municipalităţii”, a spus Ceban.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările