Igor Dodon: Rusia este gata să ne ofere 100.000 de doze de vaccin până la sfârşitul lunii ianuarie

Igor Dodon: Rusia este gata să ne ofere 100.000 de doze de vaccin până la sfârşitul lunii ianuarie

Ex-preşedintele Igor Dodon a anunţat că autorităţile ruse au transmis autorităţilor de la Chişinău toate actele necesare pentru ca vaccinul Sputnik V să fie înregistrat în Republica Moldova cât mai urgent. Fostul şef de stat a menţionat că Rusia este dispusă să livreze 100.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 până la sfârşitul lunii ianuarie curent.

Totodată, Igor Dodon a comunicat că Federaţia Rusă este pregătită să livreze Republicii Moldova, în decurs de 4 - 6 luni, cantitatea necesară de vaccinuri pentru imunizarea întregii populaţii.

Dodon a precizat că Moldova trebuie să accepte toate tipurile de vaccin, aşa încât fiecare cetăţean să aibă posibilitatea de a alege cu ce vaccin să fie imunizat.

Amintim că, anterior, Igor Dodon a anunţat că se va vaccina doar cu Sputnik V, deoarece nu are încredere în vaccinurile dezvoltate în UE şi SUA. Acelaşi lucru Igor Dodon l-a recomandat şi restul cetăţenilor.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările