Igor Dodon, despre posibilitatea ca Ilan Şor să obţină certificatul de integritate: Va pune sub semnul întrebării legitimitatea alegerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon susţine că, dacă primarul de Orhei, Ilan Şor, va obţine certificatul de integritate pentru a avea posibilitatea de a candida la funcţia de deputat, în alegerile din 24 februarie, acest lucru va pune sub semnul întrebării legitimitatea alegerilor.

„Va fi foarte straniu când acest personaj va obţine certificatul de integritate, dar nu îl va obţine cineva din candidaţii Socialişti sau blocului de dreapta şi vreau să văd atunci ce fel de legitimitate a alegerilor vor fi. Chiar vrem să vedem cum funcţionează justiţia şi în acest caz în R.Moldova”, a declarat Igor Dodon la conferinţa de presă de joi, 20 decembrie, la care a prezentant bilanţul celor doi ani de activitate.

Potrivit lui, „cei care controlează guvernarea trebuie să-şi dea seama că, chiar dacă le trebuie acest personaj în calitate de spoiler pentru anumite eşichiere politice, acest lucru pune sub semnul întrebării legitimitatea în genere a acestor alegeri”.

Primarul de Orhei, Ilan Şor, condamnat de prima instanţă la şapte ani de închisoare în dosarul fraudei bancare de la BEM, a venit joi, 20 decembrie, la Autoritatea Naţională de Integritate (ANI) pentru a solicita certificatul de integritate, act necesar în vederea depunerii dosarului de participare în alegerile din 24 februarie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite