Igor Dodon, acuzat de fraudarea alegerilor la Ungheni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Veterani ai războiului de pe Nistru şi membri ai Asociaţiei Obşteşti „Onoare, Demnitate şi Patrie” îl acuză pe Igor Dodon de fraudarea alegerilor în raionul Ungheni, prin coruperea alegătorilor. Aceştia au prezentat „carnetul de lucru” a liderului socialiştilor de la Ungheni care ar conţine nume, semnături şi sumele de bani pe care le-ar fi primit alegătorii din zonă pentru susţinerea candidatului PSRM la alegerile prezidenţiale.

Într-o conferinţă de presă la IPN, preşedintele Asociaţiei Veteranilor de Război 1992 „Tiras – Tighina”, Anatolie Caraman, a spus că a găsit agenda respectivă în cutia sa poştală şi că o va preda organelor de anchetă ca pornească o urmărire penală.

„Igor Dodon spune că a câştigat cinstit alegerile pentru funcţia de preşedinte a Republicii Moldova. Dar nu este aşa. El a corupt cetăţenii. Avem dovada dintr-un singur raion. Dar ce s-a întâmplat în celelalte raioane? Procuratura Generală trebuie să se autosesizeze şi să deschidă dosar penal, să ancheteze de unde au luat socialiştii respectivii banii, deoarece în rapoartele financiare depuse la CEC cheltuielile date nu sunt incluse”, a declarat Anatolie Caraman.

El a mai spus că în agendă sunt trecute şi nume ale unor jurnalişti locali, care au fost plătiţi să meargă la diferite evenimente organizate de formaţiune şi să publice materiale în ziarele pentru care lucrează.

În cadrul aceleaşi conferinţe de presă, fruntaşii Asociaţiei Obşteşti „Onoare, Demnitate şi Patrie” (ODIP) au anunţat organizarea unui marş al tricolorului, duminică 26 martie, pentru marcarea a 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu Principatele Române, din 27 martie 1918. După marş, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, vor fi distribuite panglici tricolore, va fi organizat un miting, în cadrul căruia vor fi rostite discursuri, ulterior va avea loc un concert susţinut de interpreţi autohtoni şi colective artistice. Luni, 27 martie, membrii ODIP vor merge în satul Ulmu, raionul Ialoveni, unde la gimnaziul din localitate va fi dezvelit bustul scriitorului român Mihai Eminescu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite