Igor Dodon o acuză pe Maia Sandu că ar fi avut discuţii ascunse cu preşedintele Ucrainei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu în cadrul vizitei sale oficiale la Kiev, unde s-a întâlnit cu preşedintele Zelenski
Maia Sandu în cadrul vizitei sale oficiale la Kiev, unde s-a întâlnit cu preşedintele Zelenski

Liderul Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, o acuză pe şefa statului, Maia Sandu, că ar fi avut discuţii ascunse cu preşedintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy, dar şi că ar putea provoca o criză ecologică pe Nistru. Acesta a mai spus că deputaţii socialiştii vor veni cu iniţiativa de a crea, pe platforma parlamentară, o comisie specială cu privire la situaţia de pe Nistru, transmite IPN.

După şedinţa executivului politic al PSRM, Igor Dodon a spus că a fost co-preşedintele comisiei mixte inter-guvernamentale foarte mult timp şi cunoaşte agenda moldo-ucraineană, pe care se regăsesc cel puţin trei subiecte importante. „Este vorba despre situaţia ecologică catastrofală de pe Nistru, demarcarea frontierei şi proprietatea, în special cea moldovenească, pe teritoriul ucrainean”.

„În primul rând, nu putea fi vreo soluţie, pentru că preşedintele în ţara Republica Moldova nu decide nimic. Decide Guvernul şi decide Parlamentul. De aceea, acestea sunt show-uri şi PR”, a notat Igor Dodon.

„Poziţia Moldovei trebuie să fie foarte clară – noi suntem categoric împotriva construcţiei la orice baraje pe Nistru. Nu că o să solicităm de la Comisia Europeană expertiză”, a insistat politicianul.

Igor Dodon a reiterat că pe platforma parlamentară va fi iniţiată crearea unei comisii speciale, care va stabili toate detaliile cu privire la barajele de pe Nistru.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite