Igor Corman: „A venit timpul să fie recunoscută perspectiva europeană pentru ţări ca Republica Moldova“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Parlamentului le-a solicitat omologilor săi din statele membre ale Uniunii Europene să înceapă planificarea procesului de aderare a ţării noastre la spaţiul comunitar.

„Cred că a venit timpul să fie recunoscută perspectiva europeană pentru ţările ca Republica Moldova, care s-au angajat plenar şi constant în procesul de integrare europeană. A impune cuiva să aleagă între Vest şi Est nu este corect. Regiunea noastră se află atât în Vest, cât şi în Est, iar acest lucru presupune o abordare cooperantă, fără confruntări”, a spus Corman în cadrul Conferinţei Preşedinţilor Parlamentelor ţărilor membre ale Uniunii Euorpene, adăugând că ţara noastră a făcut progrese substanţiale privind armonizarea legislaţiei naţionale cu cea comunitară şi implementarea reformelor în mai multe domenii.

Şeful Legislativului a susţinut că e îngrijorat, cu precădere, de conflictul dintre Federaţia Rusă şi Ucraina, încălcarea frontierelor şi posibilitatea extinderii separatismului în regiune. Corman a mai spus că nu există nicio alternativă pentru dezvoltarea Moldovei după modelul european şi că integrarea în spaţiul comunitar este o necesitate pentru ţara noastră.

Oficialul de la Chişinău s-a întâlnit astăzi cu Mareşalul Senatului Poloniei, Bogdan Borusewicz şi preşedinţii Camerelor Deputaţilor din Parlamentele Cehiei şi României, Jan Hamacek şi, respectiv, Valeriu Ştefan Zgonea.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite