Germania nu-l recunoaşte pe Lukaşenko preşedinte al Belarusului. Merkel anunţă că va avea o întâlnire cu Tihanovskaia

Germania nu-l recunoaşte pe Lukaşenko preşedinte al Belarusului. Merkel anunţă că va avea o întâlnire cu Tihanovskaia

FOTO EPA EFE

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a anunţat că Berlinul nu recunoaşte rezultatele alegerilor prezidenţiale din Belarus, desfăşurate pe 9 august. De asemenea, oficialul german şi-a exprimat intenţia de a avea o întrevedere cu lidera opoziţiei de la Minsk, Svetlana Tihanovskaia, refugiată în Lituania.

În cadrul şedinţei Bundestag-ului, Angela Merkel a declarat că Germania nu-l recunoaşte pe Aleksandr Lukaşenko în calitate de preşedinte al Belarusului şi a menţionat că Germania va continua să promoveze democraţia şi drepturile omului în Belarus.

„Noi nu recunoaştem alegerea în funcţie a lui Lukaşenko. Îl chemăm să înceapă dialogul cu poporul său fără amestecul Vestului sau a Estului. Condamnăm ceea ce se întâmplă zilnic în Belarus - nerespectarea procedurilor democratice şi represiunile împotriva opoziţiei”, a declarat Merkel.
 
Cancelarul german a subliniat că în scurt timp se va întâlni cu Svetlana Tihanovskaia.
 
„Atunci când vezi femei curajoase care ies în stradă pentru o ţară fără corupţie, eu nu pot decât să spun că sunt impresionată”, a mai spus Merkel, potrivit presei belaruse.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările