Galerie FOTO „Traiască Armata sovietică şi tovarăşul Stalin”. Cum s-a desfăşurat concertul de Ziua Victoriei sub egida lui Igor Dodon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tradiţionalul concert al socialiştilor organizat cu prilejul Zilei Victoriei s-a desfăşurat în acest pe 8 mai, pe motiv că pentru ziua de 9 mai Piaţa Marii Adunări Naţionale era deja ocupată de Partidul Democrat, care a dorit să marcheze în această zi tocmai două sărbători - Ziua Victoriei şi Ziua Europei.

Concertul din 8 mai s-a desfăşurat sub egida preşedintelui ţării, Igor Dodon. Însă nu au lipsit nici fruntaşii socialişti, fiind prezentă şi lidera formaţiunii, Zinaida Greceanîi, şi candidatul PSRM la funcţia de primar de Chişinău, Ion Ceban. 

De la eveniment nu a lipsit nici ambasadorul Rusiei la Chişinău, Farit Muhametşin, suprins alături de Igor Dodon.

Şeful statului, tradiţional, a invitat interpreţi din Federaţia Rusă pentru a-i impresiona pe moldoveni. De această dată, la Chişinău au venit Oleg Gazmanov şi Denis Maidanov. Pe scenă au evoluat şi interpreţi din ţară, precum Doina Sulac, Gheorghe Ţopa, formaţia Zdob şi Zdub etc.

„Atmosfera a fost una incendiară, iar oamenii prezenţi la eveniment au fredonat melodiile anilor de război împreună cu interpreţi din Moldova, legendara formaţie „Zdob şi Zdub” şi oaspeţii speciali veniţi din Federaţia Rusă - Oleg Gazmanov şi Denis Maidanov”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Igor Dodon şi-a făcut şi el apariţia pe scenă pentru a ţine un discurs, atât în limba română cât şi în limba rusă, în care le-a mulţumit veteranilor de răzăboi. Acesta a fost aplaudat de mulţime.

„Vreau să adresez un mesaj de felicitare tuturor cetăţenilor R. Moldova în legătură cu Ziua Victoriei. Ziua Victoriei care ne-a asigurat nouă, cetăţenilor acestui plai - pacea, un cer albastru şi un viitor pentru copiii noştri. Ziua Victoriei care trebuie să rămână în memoria tuturor cetăţenilor R. Moldova. Ziua Victoriei pe care trebuie să o transmitem copiilor şi urmaşilor noştri”, a declarat şeful statului.

Preşedintele a înmânat unui grup de veterani, care au luptat în Marele Război pentru Apărarea Patriei din anii 1941-1945, cea mai înaltă distincţie de stat „Ordinul Republicii”.

Unul dintre veteranii decoraţi de către Igor Dodon şi-a manifestat dorinţa de a transmite un mesaj moldovenilor veniţi la concert.

„Domnelor şi domnilor, trăiască Armata sovietică împreună cu tovarăşul Stalin (...) tovarăşi, noi am câştigat”, a afirmat veteranul.

Seara s-a încheiat cu focuri de artificii.

x
x
x
x
x
x
x
x
x
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite