Fratele unui deputat PLDM este autoritate criminală, acuză ex-directorul SIS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul şef al Securităţii, deputatul comunist Artur Reşetnicov, a sugerat că că fratele liberal-democratului Iurie Chiorescu este autoritate criminală. Replica a venit în contextul în care fracţiunea PCRM a solicitat repetat audierea procurorului general în plenul Parlamentului.

Comunişii au vrut să afle mai multe despre desfăşurarea anchetelor începând cu ziua de 7 aprilie 2009. Deputatul PLDM Iurie Chiorescu a spus că, dacă va veni, procurorul general va trebui să se expună şi despre răpirea lui Artur Reşetnicov din 2010.

„Domnule Chiorescu, la circ există nişte câinişori care ies în arendă şi îndeplinesc anumite exerciţii la comandă, iar apoi primesc bomboane, zăhărel sau alte dulciuri", i-a replicat Reşetnicov, indignat că este a doua oară când liberal-democratul pomeneşte despre misterioasa sa dispariţie.

„Am auzit despre existenţa unei autorităţi criminale care din întâmplare sau nu se numeşte Chiorescu. Lumea spune că e fratele dumneavoastră. Doar aşa îmi explic faptul că nu doriţi audierea procurorului general. Aş vrea să aflu biografia fratelui dumnevoastră", a mai spus comunistul.

Chiorescu a evitat să-i dea un răspuns, făcând trimitere la „dimensiunea morală". „Reşetnicov cere să vină procurorul general, iar când e vorba dumnealui îl sperie această intervenţie. Trebuie să cunoaştem adevărul", a comentat liberalul Valeriu Munteanu.

Nepotul lui Voronin, răpit şi bătut

Acum dou ani, chiar în ajunul alegerilor parlamentare, Artur Reşetnicov a ajuns la spital, declarând că a fost răpit în stradă, sechestrat şi torturat pentru a divulga informaţii compromiţătoare despre liderul PCRM, Vladimir Voronin. Oamenii legii au găsit mai multe nenoncordanţe atunci în acest dosar, verificând inclusiv versiunea că răpirea ar fi fost înscenată. Rezultatele anchetei nu au fost făcute publice.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite