Fostul ministru al Educaţiei Igor Şarov, ales rector la USM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Sarov gov.md

Fostul ministru al educaţiei, culturii şi cercetării, Igor Şarov, a fost ales rector al Universităţii de Stat din Moldova (USM). Anunţul a fost făcut pe pagina de Facebook a instituţiei universitare. În turul doi al alegerilor rectorului USM, Igor Şarov a acumulat 374 de voturi, iar contracandidatul său, decanul Facultăţii de Fizică şi Inginerie, Florentin Paladi, 331 de voturi, transmite IPN.

Anterior, Igor Şarov, a menţionat într-un mesaj pe pagina sa de Facebook că participarea sa în concurs a fost o decizie asumată şi responsabilă „pentru că încrederea profesorilor şi a studenţilor dictează aşteptări foarte mari”. Potrivit lui, alegerea de a-şi asuma responsabilitatea se bazează pe competenţă, experienţă, dar cel mai important – pe dorinţa sinceră şi convingerea hotărâtă de relansare a USM pentru a redeveni stindardul învăţământului superior din Republica Moldova. „Ştiu sigur cum şi am o viziune clară privind modernizarea Universităţii de Stat din Moldova, care are tot potenţialul pentru a deveni o universitate lider în regiune”, a adăugat Igor Şarov.

După anunţarea rezultatelor, Florentin Paladi a scris pe pagina sa de Facebook că a participat la concursul de accedere la funcţia de rector a USM, „din dorinţa sinceră de a oferi mediului academic o oportunitate de dezvoltare bazată pe autenticele valori ale performanţei unei instituţii moderne de învăţământ superior”. Decanul a mulţumit celor care l-au votat. „Eu sunt convins că nu pentru toţi este trist acest rezultat. El este trist pentru acei care se dedică locului unde lucrează, care ţin la acest loc de muncă şi la colegii lor de la USM”, a adăugat el.

Igor Şarov este doctor în istorie. În perioada 2013-2017 a fost viceministru la Ministerul Culturii, iar în perioada 2017-2019 a deţinut funcţia de secretar general de stat la Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării. În 1995-2013 a fost prodecan, iar apoi decan la Universitatea de Stat din Moldova. A fost numit în funcţia de ministru al Educaţiei, Culturii şi Cercetării la 17 martie 2020, după ce Partidul Democrat şi Partidul Socialiştilor au semnat un acord de guvernare. Pe 9 noiembrie, Igor Şarov, alături de alţi trei miniştri ai PDM au fost revocaţi din funcţie ca urmare a deciziei PDM de a se retrage de la guvernare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite