Flashmob la CSM: Nu promovaţi judecătorii corupţi în sistem!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

„Nu promovaţi judecătorii corupţi în sistem!” – cu acest mesaj au venit membrii Partidului Acţiune şi Solidaritate în faţa Consiliului Superior al Magistraturii, unde marţi, 28 iulie, urmau să fie aleşi preşedintele şi doi vicepreşedinţi ai Curţii Supreme de Justiţie, precum şi preşedinţii Curţii de Apel Chişinău, Bălţi şi Comrat. Ulterior, la CSM au venit şi membrii Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr.

Deputaţii Platformei DA au intrat în sala CSM, întrerupând şedinţa şi lăsând acolo pungi negre (aluzie la punga neagră pe care preşedintele Igor Dodon a primit-o de la fostul lider democrat Vlad Plahotniuc şi în care se prezumă că ar fi fost bani, n.r.), transmite IPN.

Membrii PAS au venit cu pancarte pe care au scris mesaje cum ar fi: „Dodon – promotorul judecătorilor corupţi”, „Slugile lui Plahotniuc – promovate de Dodon”, „NU judecătorilor corupţi!”, „CSM, fiţi curajoşi – nu promovaţi corupţii în sistem!” etc. Preşedinta formaţiunii, Maia Sandu, a declarat pentru presă că a venit să încurajeze membrii CSM să nu se lase folosiţi de Igor Dodon şi să promoveze în funcţie oameni cu merite, care nu vor face jocuri politice murdare.

„În cei patru ani de mandat, Igor Dodon a promovat o mulţime de oameni corupţi. Acum încearcă să numească în funcţii de răspundere oameni foarte compromişi, care au pierdut multe cazuri la CEDO. Spre exemplu, Vlad Clima se face vinovat de menţinerea deciziei de anulare a rezultatelor alegerilor din Chişinău. Suntem aici pentru a cere membrilor CSM să nu mai nenorocească alţi oameni până vom ajunge noi să facem reforma justiţiei, să curăţăm sistemul judecătoresc de toţi corupţii, să nu  numească în funcţie de răspundere persoane odioase, persoane corupte”, a spus Maia Sandu.

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a spus că predarea puterii în 2019 către Igor Dodon costă prea mult şi acesta trebuie oprit, iar partajarea funcţiilor, inclusiv în justiţie, este inadmisibilă”. Întrebat de ce formaţiunea nu a venit în cadrul acestei acţiuni, alături de colegii din alte formaţiuni, politicianul a declarat că „păcat că nu s-au coordonat activităţile”, deşi Platforma DA a îndemnat întotdeauna la consolidare.

Şedinţa CSM, care a început la ora 09.00, continua şi după ora 11.30.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite