Filip, către Medvedev: Apreciem rolul Federaţiei Ruse în efortul de relansare a procesului de negocieri în formatul 5+2

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto gov.md
Foto gov.md

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a avut o întrevedere cu omologul său din Rusia, Dmitrii Medvedev. Întâlnirea a avut loc la reuniunea şefilor de guvern din cadrul CSI din Bişkek.

Marţi, 6 iunie, Pavel Filip s-a întâlnit cu prim-ministrul Federaţiei Ruse, Dmintrii Medvedev. În cadrul întrevederii au fost discutate problemelele privind realuarea relaţiilor economice dintre cele două state, reglementarea conflictului transnistrean, problema migraţiei etc.

Filip a declarat că nu există o contradicţie între Acordul de liber schimb din cadrul CSI şi Acordul de liber schimb al Republicii Moldova cu UE. Mai mult, premierul a subliniat faptul că Acordul de liber schimb cu UE creează beneficii inclusiv pentru investitorii din Rusia, prin faptul că exportă mărfuri pe piaţa europeană fără taxe vamale.

Premierul rus a vorbit şi despre foaia de parcurs, ce urmează să fie aprobată de ambele părţi în vederea eliminării resticţiilor la exporturile mărfurilor moldoveneşti pe piaţa rusă. „Vreau să vă doresc succes în această perioadă economică deloc uşoară pentru Republica Moldova. Federaţia Rusă este interesată să reuşiţi şi sunt gata să discutăm despre situaţia curentă în relaţiile noastre şi perspectivele de viitor”, a menţionat omologul rus.

Amintim că pe 6-7 iunie, în oraşul Bişkek, Republica Kârgâză, are loc reuniunea şefilor de guvern ai statelor CSI.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite