Dorin Chirtoacă, despre expulzarea lui George Simion: „Regimul a făcut un cadou lui Putin”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele PL Dorin Chirtoacă consideră că prin reţinerea şi expulzarea din Republica Moldova a activistului George Simion „regimul a făcut un cadou lui Putin”.

„În anul centenarului Unirii, un cetăţean român, George Simion, este expulzat, cu interdicţie pe 5 ani. Răpirea celor şapte cetăţeni turci a fost un cadou lui Erdogan, acum regimul a facut un cadou lui Putin. Ne pregătim să facem parte din Federatia Rusa?”, a scris Dorin Chirtoacă pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele „Acţiunea - 2012”, activistul George Simion, a fost reţinut şi expulzat din Republica Moldova luni, 1 octombrie, aproape de miezul nopţii, în timp ce se îndrepta spre România. 

Biroul Migraţie şi Azil din Republica Moldova neagă afirmaţiile lui George Simion că acesta a fost bătut de către ofiţerii Biroului, precum afirmă activistul. În plus, Biroul Migraţie si Azil informează că reţinerea şi expulzarea liderului unionist s-a făcut „în baza solicitării autorităţii cu competenţe în domeniul securităţii naţionale”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite