„Dodon, nici nu ştii cât de mic începi să fii”. Anatol Şalaru afirmă că eşuarea referendumului este începutul căderii pentru preşedintele ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele executiv al Partidului Unităţii Naţionale, Anatol Şalaru, este de părere că referendumul eşuat de duminică, 19 noiembrie, prin care nu s-a reuşit revocarea din funcţie a primarului Dorin Chirtoacă, este „începutul căderii lui Igor Dodon.

„Respingerea referendumului de către locuitorii municipiului Chişinău este începutul căderii lui Igor Dodon. La un an de la câştigarea alegerilor prin minciună şi manipulare, timp în care nu a făcut decât să-şi manifeste iubirea faţă de Putin, Igor Dodon primeşte dovada că ceea ce este construit pe înşelătorie şi dezinformare nu rezistă. Dodon nu a reuşit să infecteze Chişinăul”, a declarat Anatol Şalaru pe pagina sa de Facebook.

În acest context, el a felicit locuitorii Chişinăului „pentru maturitatea politică de care au dat dovadă”.

„Parafrazându-l pe Traian Basescu putem spune: Dodon, nici nu ştii cât de mic începi să fii”, a încheiat politicianul.

Referendumul pentru revocarea primarului din Chişinău, Dorin Chirtoacă, a eşuat din cauza prezenţei scăzute la vot, de 17,5% (107.500). Pentru ca referendumul să fie validat, la urne ar fi trebuit să se prezinte cel puţin 33% din cele peste 640.000 de persoane cu drept de vot.

Doar 93.720 de chişinăuieni au votat pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă din funcţie, din necesarul de 163.570 de voturi, adică mai mult decât numărul celor care l-au votat în alegeri.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite