Dodon nu s-a prezentat la Procuratură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon

Preşedintele de onoare al Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, citat săptămâna trecută, nu s-a prezentat luni la Procuratura Generală. Politicianul urma să fie audiat în cauza penală privind procurarea energiei electrice în perioada 2008-2009.

Contactată de IPN, procurorul Mariana Cherpec, responsabilă de comunicarea Procuraturii Generale cu reprezentanţii mass-media, a declarat că acţiunile de urmărire planificate pentru astăzi, cu participarea lui Igor Dodon, au fost amânate în baza cererii depuse de avocatul acestuia. „Motivele invocate în cadrul cererii de amânare sunt determinate de faptul deplasării domnului Igor Dodon peste hotarele Republicii Moldova, acţiune pe care dumnealui o avea planificată din timp”, a notat sursa citată.

Igor Dodon a fost citat din nou, pentru 29 decembrie, ora 11.00.

Săptămâna trecută, în ziua în care a fost citat, Igor Dodon spunea că se va prezenta la Procuratură, deşi consideră această acţiune ca „o fumigenă lansată în mass-media”. „Guvernarea nu ştie ce să mai inventeze pentru a distrage atenţia cetăţenilor de la tarife, eşecuri, preţuri mari, alegeri antidemocratice la Bălţi şi căderea PAS-ului în sondaje”, a comentat liderul socialist.

În septembrie 2021, Procuratura Generală anunţa că a iniţiat urmărirea penală pe faptul delapidării mijloacelor financiare ale statului prin intermediul unor scheme în procesul de import al energiei electrice în Republica Moldova, cu prejudicierea statul în proporţii deosebit de mari. „La începutul anului 2008, factorii de decizie ai SA „Energocom”, întreprindere responsabilă de asigurarea Republicii Moldova cu energie electrică, ar fi implementat o schemă criminală prin intermediul căreia ar fi delapidat banii statului în valoare de 11 927 173 de dolari, echivalentul a 123 957 916 lei”. Potrivit Procuraturii, schema s-a implementat „prin înţelegere prealabilă şi de comun acord cu responsabilii Ministerului Economiei şi Infrastructurii, Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică, precum şi alte persoane, inclusiv din afara ţării”. Igor Dodon a deţinut funcţia de prim-viceprim-ministru şi ministru al economiei şi comerţului în guvernele Tarlev II şi Greceanîi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite