Dodon: Decizia de votare sau nevotare a Guvernului Gavriliţa va fi luată după dezbaterile din plenul Parlamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon

Liderul PSRM, Igor Dodon, a anunţat sâmbătă, 30 ianuarie, după şedinţa Consiliului Republican al partidului, că decizia de votare sau nevotare a Guvernului Gavriliţa va fi luată de Executivul Politic al PSRM după dezbaterile din plenul Parlamentului.

„Fracțiunea parlamentară a PSRM va participa la ședința Parlamentului unde va fi dezbătută componența și programul de guvernare a candidatului desemnat de președintele Republicii Moldova”, a precizat Igor Dodon într-un mesaj pe Telegram.

Amintim că, săptămâna trecută, după o lună de ezitare, preşedintele Maia Sandu a desemnat-o pe ex-ministra Finanţelor Natalia Gavriliţa la funcţia de prim-ministru.

Natalia Gavriliţa are la dispoziţie 15 zile pentru a veni în faţa Parlamentului cu noua echipă a Cabinetului de miniştri. Dacă Guvernul Gavriliţa nu va primi vot de încredere, Maia Sandu este obligată să desemneze alt candidat la funcţia de prim-ministru. În cazul în care vor exista două tentative eşuate de învestire a unui Guvern, preşedintele ţării este în drept să semneze decretul de dizolvare al Parlamentului, însă după 45 de zile de la prima desemnare a candidatului la funcţia de premier.

Atât Maia Sandu, cât şi reprezentanţii din partidul ei, PAS, au declarat că pledează pentru alegeri parlamentare anticipate. În acest sens, Maia Sandu şi-a exprimat speranţa că Natalia Gavriliţa nu va primi vot de încredere, iar PAS chiar a anunţat că nu va vota Guvernul Gavriliţa, deşi Gavriliţa este şi vicepreşedintele PAS. De partea cealaltă, Igor Dodon a afirmat că Natalia Gavriliţa este o profesionistă, sugerând că ea ar putea fi votată. Totodată, chiar şi Gavriliţa a afirmat că va veni în faţa Parlamentului cu un program de guvernare bun, dând de înţeles că este gata să-şi asume conducerea Guvernului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite