Dodon, convins că Guvernul Chicu nu va fi demis: PDM nu este interesat în alegeri anticipate

Dodon, convins că Guvernul Chicu nu va fi demis: PDM nu este interesat în alegeri anticipate

Igor Dodon este încrezut că Guvernul Chicu nu va fi demis şi că Executivul îşi va duce mandatul până la final, asta deşi fracţiunea PAS a anunţat că analizează opţiunea privind depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului, după ce miliardarul rus Andrei Goncearenco a cumpărat 95% din compania „Avia Invest”, căreia statul i-a concesionat Aeroportul Chişinău pentru o perioadă de 49 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Igor Dodon a declarat, la emisiunea „Puterea a patra” de la N4, că demiterea Guvernului înseamnă că vor fi declanşate alegeri parlamentare anticipate, dând de înţeles că dânsul nu va accepta desemnarea unui premier din partea unei eventuale noi majorităţi formate din deputaţii PDM şi ACUM, anume pentru a provoca anticipatele.

Potrivit lui, Partidul Democrat nu este interesat în alegeri anticipate, pentru că ar lua mai puţine mandate, iar din acest motiv nu ar fi şanse să treacă moţiunea de cenzură.

„Nu-i niciun sens pentru Partidul Democrat să meargă cu Maia Sandu la anticipate. Dacă vor, să mergem şi să vedem care va fi rezultatul”, a afirmat Dodon.

În opinia preşedintelui, alegeri anticipate îşi doreşte doar fracţiunea PAS, deoarece ar avea şanse să obţină mai multe mandate parlamentare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: