Dodon anunţă că vrea să interzică prin Constituţie căsătoriile de acelaşi sex, iar cei care promovează această idee să facă închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon

Ex-preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunţat marţi, 27 aprilie, că Partidul Socialiştilor va veni cu o iniţiativă de modificare a Constituţiei, care va presupune interzicerea căsătoriilor de acelaşi sex.

Igor Dodon a declarat, într-un interviu la postul de televiziune Primul în Moldova, că trebuie modificată legislaţia penală aşa încât persoanele care promovează ideea căsătoriilor de acelaşi sex să facă închisoare.

Dodon a spus că nu doar Rusia a interzis căsătoriile de acelaşi sex, ci şi Ungaria. 

Igor Dodon a făcut afirmaţiile respective în contextul în care partidele de dreapta din Moldova ar putea obţine majoritatea în Parlament, după alegerile parlamentare anticipate. Igor Dodon susţine că aceste partide sunt controlate de SUA şi UE, care odată ce vor avea posibilitatea să controleze Parlamentul de la Chişinău, vor încerca să atenteze la biserică şi la valorile tradiţionale.

„Noi deja vedem ce fac ei în unele ţări când este vorba despre minorităţi sexuale. În acest context, vreau să vă spun că, în decurs de 2-3 săptămâni, noi vom veni cu o iniţiativă de modificare a Constituţiei, după exemplul unor ţări, ca Legea Supremă să prevadă expres că în Moldova sunt interzise căsătoriile de acelaşi sex”, a mai menţionat Dodon.

Precizăm că Parlamentul Republicii Moldova este format din 101 de deputaţi, iar pentru modificarea Constituţiei este nevoie de votul a cel puţin 67 de deputaţi. În Parlamentul actual, Partidul Socialiştilor are 35 de voturi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite