Deputat român: România putea să facă mai multe ca la Chişinău să avem un preşedinte proromân

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul Partidului Naţional Liberal (PNL) din România Costel Alexe susţine că Bucureştiul putea face mai multe pentru ca alegerile prezidenţiale de la Chişinău să fi fost câştigate de către un preşedinte proromân şi proeuropean.

„Consider că statul român sau clasa politică, toată societatea românească în ansamblul ei putea să facă mult mai mult ca la Chişinău astăzi să avem un preşedinte cu o viziune proromânească, proeuropeană”, a declarat Costel Alexe vineri, 29 decembrie, la emisiunea „Ora Basarabiei” de la IaşiTV.

Parlamentarul român e de părere că atitudinea preşedintelui Iohannis la alegerile prezidenţiale din Republica Moldova „a fost una mult prea onestă în raport cu actualul preşedinte Igor Dodon”. 

„Pentru că preşedintele Iohannis nu s-a implicat în campania prezidenţială din Republica Moldova, pentru că el şi-a dorit ca indiferent cine va ieşi preşedinte să aibă o relaţie diplomatică corectă de la nivelul de preşedinte al României la nivelul de preşedinte al Republicii Moldova. Cred că aşteptarea asta a domnului Iohannis a fost spulberată imediat cum a ajuns Igor Dodon preşedinte şi aici cred că s-a greşit”, a spus Alexe.

Potrivit lui, toate acţiunile pe care le face Igor Dodon, cel puţin în relaţia cu România, nu prezintă credibilitate: „Pentru că el astăzi lucrează foarte mult la statutul său de vasal al lui Putin şi al Federaţiei Ruse, astfel încât, niciunul din semnalele pe care le-a dat n-au fost că ar vrea o relaţie foarte bună cu România sau cu UE”, a precizat Costel Alexe.

Deputatul a mai adăugat că tot ce face astăzi Igor Dodon reprezintă „nişte şicane politice, cărora autorităţile de la Bucureşti şi preşedinele Iohannis nu-i răspund, pentru că n-ar face altceva decât să pericliteze şi mai mult relaţia şi asa tensionată dintre cele două state”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite