Daniel Ioniţă: Moldova are şansa să redevină un campion al Parteneriatului Estic

Daniel Ioniţă: Moldova are şansa să redevină un campion al Parteneriatului Estic

FOTO presedinte.md

Republica Moldova are şansa să redevină un campion al Parteneriatului Estic, dar acest lucru presupune un angajament sporit, o mai mare responsabilitate şi o mai mare seriozitate în a implementa legile, unele dintre ele foarte bune, care sunt adoptate în Parlament. Declaraţia a fost făcută de către ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă, în cadrul emisiunii „În vizor” de la postul de televiziune Impact TV, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit lui, pentru a redeveni campion al Parteneriatului Estic, Republica Moldova trebuie să comunice mai bine avantajele apropierii de Uniunea Europeană. 

„UE nu reprezintă doar un slogan, un steag în spatele căruia te poţi ascunde atunci când vrei să-ţi promovezi interese politice, partinice sau de moment conjuncturale, ci reprezintă un ideal în care cu adevărat trebuie să crezi pentru că acest ideal atrage după sine un lucru esenţial care este aşteptat de către toţi cetăţenii Republicii Moldova: stabilitate şi prosperitate”, spune Daniel Ioniţă.

Ambasadorul român la Chişinău a declarat că relaţiile dintre cele două maluri ale Prutului au o dinamică accentuată, sunt consolidate şi se dezvoltă pe zi ce trece. De proiectele pe care le desfăşoară statul vecin pe teritoriul Republicii Moldova beneficiază cetăţenii moldoveni indiferent de statut, etnie şi limba pe care o vorbesc. 

„Republica Moldova este principalul destinatar al asistenţei de dezvoltare acordate de România. Mai mult, 65% din tot ceea ce înseamnă asistenţă pentru dezvoltare care este oferită de România are ca destinaţie Republica Moldova”, spune ambasadorul.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările