Curtea de Apel a menţinut decizia primei instanţe: Igor Dodon rămâne în arest la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon rămâne în arest la domiciliu FOTO Arhivă Adevărul
Igor Dodon rămâne în arest la domiciliu FOTO Arhivă Adevărul

Curtea de Apel Chişinău a menţinut marţi hotărârea Judecătoriei Chişinău, astfel că fostul preşedinte al Republicii Moldova Igor Dodon rămâne în arest la domiciliu. Dodon a declarat că se consideră nevinovat şi este gata să colaboreze cu organele de anchetă.

„Consider acest dosar politic la comanda conducerii de vârf al statului, şi în special a doamnei Maia Sandu care mi-a fost oponentă la două scrutine prezidenţiale. Este un dosar politic, cu regret”, a adăugat el, conform Deschide.md.

Totodată, preşedintele de onoare al PSRM a criticat procurorii care instrumentează cazul, menţionând că aceştia nu ar avea experienţă necesară: „Legea presupune că procurorul anticorupţie trebuie să aibă experienţă de 4 ani, iar dumnealui are în jur de 3 ani”, a spus el.

Procurorii responsabili de instrumentarea cauzei au anunţat că se vor conforma deciziei instanţei.

Judecătoria Chişinău, sediul Ciocana a decis în 26 mai plasarea în arest la domiciliu pe un termen de 30 zile, a ex-preşedintelui Republicii Moldova, învinuit de patru capete de acuzare: coruperea pasivă, organizarea, dirijarea şi acceptarea cu bună-ştiinţă a finanţării partidului politic de către un grup criminal organizat, trădare de patrie şi îmbogăţire ilicită.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite