Cum comentează Michalko afirmaţia lui Dodon că UE ar fi făcut doar „declaraţii frumoase” în privinţa ajutorului oferit R. Moldova în lupta cu COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadorul UE la Chişinău, Peter Michalko, a spus că regretă declaraţiile preşedintelui Igor Dodon, potrivit cărora, UE ar fi făcut doar „declaraţii frumoase” în privinţa ajutorului oferit Republicii Moldova în lupta cu pandemia COVID-19.

„Este regretabil dacă apar declaraţii care pun ajutorul sincer care este oferit de UE în lumina negativă”, a declarat Peter Michalko pentru PROTV Chişinău.

Recent, Igor Dodon a spus că sunt doar cinci ţări, până în acest moment, care au oferit „ajutor real” Republicii Moldova, în contextul luptei împotriva COVID-19. Şeful statului a menţionat că sunt şi state care ar fi făcut, deocamdată, doar „declaraţii frumoase”, însă la modul practic încă nu au făcut anumite donaţii Chişinăului. Mai exact, preşedintele se referă la anunţul UE privind oferirea unui grant Moldovei în sumă de 87 de milioane de euro, oentru procurarea echipamentelor pentru lupta cu COVID-19.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite