Cum comentează liderii partidelor din coaliţia de guvernare din Republica Moldova situaţia din Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderii coaliţiei de guvernare de la Chişinău. FOTO: pldm.md
Liderii coaliţiei de guvernare de la Chişinău. FOTO: pldm.md

Liderii celor trei partide din coaliţia de guvernare de la Chişinău îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu situaţia din Ucraina şi condamnă vărsările de sânge din statul vecin. Declaraţiile au fost lansate joi, 20 februarie, în cadrul emisiunii Fabrika de la Publika TV, transmite IPN.

Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat, a opinat în cadrul emisiunii că motivul dramei din Ucraina este „rezultatul unei politici negândite şi de pornire împotriva propriului popor”. Potrivit  lui Filat, este inadmisibil să faci promisiuni poporului tău, iar în ultimul moment să te răzgândeşti şi să comercializez ca la piaţă speranţa oamenilor.

Filat a mai spus că cele ce se întâmplă la Kiev, ar trebui să constituie o lecţie şi pentru politicienii moldoveni, deoarece nu trebuie să mergi împotriva propriului popor.

Marian Lupu, preşedintele Partidului  Democrat  din Moldova, consideră că nu este oportun ca politicienii de la Chişinău să facă declaraţii despre cele ce se întâmplă la Kiev, deoarece „este chestiunea internă a unui stat suveran”. Totodată, liderul PDM a declarat că se solidarizează cu forţele care vor soluţionarea paşnică a conflictului, dar condamnă forţele care recurg la violenţe, de pe ambele părţi ale baricadei.

Ion Hadârcă, liderul Partidului Liberal Reformator, de asemenea, a condamnat violenţele din statul vecin şi a menţionat că situaţia creată reprezintă o chestiune internă a Ucrainei. Hadârcă a opinat că nu există în cazul dat un pericol pentru Republica Moldova, însă susţine că reprezentanţii coaliţiei de guvernare au fost avertizaţi în repetate rânduri de posibile provocări atât înainte de summitul de la Vilnius, cât şi în prezent, înainte de semnarea Acordului de Asociere.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite