Comuniştii nu vor avea candidaţi în circumscripţiile din afara R.Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
pcrm

Partidului Comuniştilor nu va avea niciun candidat în circumscripţiile uninominale din afara ţării. Despre aceasta a anunţat liderul PCRM, Vladimir Voronin. Potrivit lui, formaţiunea nu va avea candidaţi nici în unele circumscripţii de pe teritoriul Republicii Moldova, transmite IPN.

De asemenea, liderul PCRM spune că cetăţenii vor trebui să monitorizeze deputaţii pe care îi va înainta în Parlament şi este de părere că alegătorii stabiliţi peste hotare nu vor lăsa străinătatea pentru a veni şi a cere eficienţă parlamentarului. „Tu trebuie să dai mandat guvernării, asta nu-i pur şi simplu mandat, asta tu încredinţezi guvernarea ţării acestor persoane. Din numele tău ei guvernează pe urmă”, spune Vladimir Voronin.

Potrivit lui, CEC a anunţat că pentru următoarele alegeri s-au înregistrat în prealabil circa 25 de mii de alegători din diaspora, însă în secţiile de votare deschise peste hotarele ţării va expedia peste 650 de mii de buletine de vot. „S-au înregistrat pentru a participa la alegeri numai 25 de mii de alegători, de ce trebuie de trimis 650 de mii de buletine de vot? Ce-o să fie asta?”, se întreabă liderul PCRM.

Vladimir Voronin nu exclude că la următorul scrutin vor avea loc numeroase falsificări.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite