Comisia parlamentară de anchetă pe cazul Fundaţiei „Open Dialog” începe audierile în această săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO parlament.md
FOTO parlament.md

Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor de fapt şi de drept ale acuzaţiilor de imixtiune din partea Fundaţiei „Open Dialog” (Dialog Deschis) şi fondatoarei acesteia, Ludmila Kozlowska, în treburile interne ale Republicii Moldova şi a finanţării unor partide politice va începe audierea autorităţilor responsabile vineri, 2 noiembrie, informează serviciul de presă al Parlamentului.

„Am înaintat o serie de demersuri autorităţilor şi partidelor politice, solicitând informaţia necesară. Informaţiile primite oficial de la instituţii, la această etapă, relevă o serie de aspecte importante pentru ancheta comisiei, de aceea am decis să invităm instituţiile pentru a discuta pe marginea informaţiilor furnizate”, a menţionat preşedintele Comisiei de anchetă, deputatul PDM Igor Vremea.

Potrivit lui, urmează să fie audiaţi şi „reprezentanţii organizaţiilor vizate de legături cu Fundaţia „Open Dialog”, în aşa fel încât comisia de anchetă să aibă o imagine completă asupra situaţiei şi să poată elabora un raport cât mai complex şi echilibrat, pe care să-l prezinte în plenul Parlamentului”, 

La 4 octombrie curent, Legislativul a constituit Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor de imixtiune a Fundaţiei „Dialog Deschis” şi fondatoarei acesteia, Ludmila Kozlowska, în treburile interne ale Republicii Moldova şi a finanţării unor partide politice. 

Potrivit informaţiilor publice, Ludmila Kozlowska a fost extrădată din Polonia şi UE, fiind bănuită că ar colabora cu serviciile secrete ruseşti. Activista ucraineană a primit interdicţie de intrare în cele 26 de ţări europene din spaţiul Schengen. 

Recent, Serviciul de Securitate din Ucraina a pornit o anchetă împotriva activistei pe motiv de violare a unităţii statale ucraineşti şi trădare de patrie. Fundaţia „Open Dialog” a primit aviz negativ de la Organizaţia pentru securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite