Chirtoacă şi Dumbrăveanu se acuză reciproc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Se încing spritele pe arena politică după ce formaţiunile şi-au depus dosarele la CEC. Reprezentanţii Partidului Dezvoltării şi Consolidării Moldovei şi cei ai Alianţei pentru Unirea Românilor se acuză reciproc că ar face jocurile fostului lider democrat, Vlad Plahotniuc, transmite IPN.

Reprezentantul AUR, Dorin Chirtoacă, spune că formaţiunea condusă de Ion Chicu ar fi fost creată la indicaţia lui Dodon, pentru a rupe voturi. De cealaltă parte, reprezentanţii PDCM resping acuzaţile şi spun că formaţiunea îşi propune eurointegrarea Republicii Moldova.

Reprezentantul AUR, Dorin Chirtoacă, s-a dezlănţuit în timpul unei emisiuni televizate la adresa fostului premier Ion Chicu. Chirtoacă îl acuză pe Chicu că şi-ar fi creat partid pentru a face jocurile PSRM şi a rupe voturi de pe segmentul de centru-dreapta.

„Chicu a fost ministrul lui Plahotniuc, apoi consilierul lui Dodon, ulterior prim-ministru în celebrul Guvern al consilierilor lui Dodon. Chiar şi demisia lui Chicu nu a fost firească. Ulterior, Chicu dispărut de peste tot, apare pe telegram şi anunţă că-şi creează partid. Astăzi ei nu fac nimic altceva decât figuraţie pe centru-dreapta pentru a rupe voturi. Dar se ştie foarte bine că mafia rămâne împreună ”, a spus Dorin Chirtoacă în cadrul emisiunii „Întreabă Gheţu” de la TV8.

În replică, secretatul general al PDCM, Viorica Dumbrăveanu, spune că demisia Guvernului Chicu a fost o consecinţă a majorităţii parlamentare PSRM-ŞOR creată la finalul anului trecut. Dumbrăveanu dă asigurări că formaţiunea condusă de Chicu va promova vectorul european al Republicii Moldova.

„Şi PL a fost într-o coaliţie cu PDM, regret foarte mult că toate funcţiile au fost politizate, în special cele din Executiv. Şi PL când a avut ocazia a pactizat cu Plahotniuc. Demisia noastră a avut loc după ce n-am avut ocazia să prezentăm normal bugetele în Parlament, după ce s-au votat la pachet un set de legi declarate ulterior neconstituţionale. Ne-am dat demisia în semn de protest”, a spus secretarul general al PDCM, Viorica Dumbrăveanu.

Atât PDCM, cât şi formaţiunea AUR au depus dosarele la CEC pentru a fi înregistrate în calitate de concureţi electorali. Dacă va fi înregistrat în cursă, PDCM va fi al 13-lea în buletinul de vot, iar AUR al 14-lea.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite