Ce spune Ion Chicu despre demisiile secretarilor de stat din cadrul Ministerului Sănătăţii, în plină pandemie

Ce spune Ion Chicu despre demisiile secretarilor de stat din cadrul Ministerului Sănătăţii, în plină pandemie

Prim-ministrul în exerciţiu al Republicii Moldova, Ion Chicu, afirmă că toţi secretarii de stat din cadrul Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale şi-au prezentat demisiile din propria iniţiativă. Oficialul dă asigurări că nu este vorba despre o „epurare de cadre” şi îndeamnă opinia publică de a nu face insinuări, notează IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Secretarii de stat de la Ministerul Sănătăţii, o spun cu mâna pe inimă, au depus cerere să plece din propria iniţiativă. Puteţi discuta cu fiecare. La insistenţele noastre să rămână, nu a dorit nimeni să rămână. Ei au înţeles că odată cu aprobarea bugetului şi a cadrului normativ, Guvernul probabil că va pleca”, a declarat Ion Chicu în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8.

De asemenea, întrebat dacă Guvernul va pleca definitiv sau va asigura interimatul până la identificare unei soluţii în contextul blocajului politic, Ion Chicu susţine că totul depinde rezultatele discuţiei pe care va avea joi, 24 decembrie, cu preşedintele Maia Sandu.

„Eu am menţionat de mai multe ori că de cooperarea între Guvern, Preşedinţie şi Parlament depinde cum decurg lucrurile: succes, insucces, eşec. Voi discuta joi cu doamna preşedinte şi vă voi spune dacă rămânem sau nu”, a adăugat Ion Chicu.

Marţi, 22 decembrie, Constantin Rîmiş, responsabil de problemele sănătăţii publice, Alexandru Holostenco, Nelea Rusu şi Julieta Popescu, secretari de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale şi-au prezentat demisiile.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările