Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor cheamă PAS la dezbateri publice, în contextul alegerilor din 11 iulie

Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor cheamă PAS la dezbateri publice, în contextul alegerilor din 11 iulie

Liderii Blocului Comuniştilor şi Socialiştor, Vladimir Voronin şi Igor Dodon

Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor a lansat o invitaţie pentru PAS privind organizarea unor  dezbateri publice deschise „profesioniste, argumentate şi profunde, pe o platformă independentă”, cum ar fi Palatul Republicii din Chişinău.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anunţul a fost făcut de secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, candidat la funcţia de deputat din partea Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor, se spune într-un comunicat de presă emis de Bloc.

Dezbaterile ar urma să aibă loc miercuri, 7 iulie, la ora 19.00, şi să se axeze pe şase subiecte de bază: politici sociale, sănătate, economie, justiţie, dosarul transnistrean şi politică externă.

„În actuala campanie electorală am văzut multe emoţii şi manipulări, dar nu am văzut dezbateri publice profunde, argumentate, care să conţină nu doar viziuni, dar şi paşi concreţi de dezvoltare a ţării. Blocul nostru este cea mai capabilă echipă care a demonstrat că poate, în regim real, să crească calitatea vieţii, să majoreze salariile celor care muncesc în Moldova, să dezvolte fiecare localitate. Şi oamenii trebuie să cunoască cine cu adevărat este în stare să le facă viaţa mai bună aici, acasă”, a declarat Vlad Batrîncea.

Potrivit candidatului, alegătorii trebuie să pună pe cântar profesionalismul echipelor care vin în Parlament, ei trebuie să ştie cine poate să realizeze acţiunile aşteptate de oameni şi dacă acţiunile date sunt benefice pentru ţară.

Vlad Batrîncea a subliniat că dezbaterea publică între echipele Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor şi a PAS ar fi o confruntare de idei şi oameni, lideri şi candidaţi, care ar ajuta alegătorii să pună pe un cântar echipele şi să decidă pentru cine îşi vor da votul duminică, 11 iulie.

”Suntem siguri că majoritatea cetăţenilor, instituţiile mass-media aşteaptă o astfel de confruntare directă”, a declarat candidatul.

Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor a propus şi un regulament al dezbaterilor, fiind deschis pentru coordonarea acestuia cu oponenţii politici.  Moderatorul dezbaterilor, de asemenea, ar urma să fie selectat de ambele părţi, una dintre candidaturi ar fi jurnalistul Gheorghe Gonţa.

”Aşteptăm un răspuns concret, responsabil, fără atacuri şi comentarii nefondate”, a conchis Vlad Batrîncea.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările