Andrian Candu: Alegerile locale ar trebui organizate cel târziu în luna iulie

Andrian Candu: Alegerile locale ar trebui organizate cel târziu în luna iulie

FOTO parlament.md

Ex-preşedintele Parlamentului, deputatul PDM Andrian Candu, consideră că lipsa unei majorităţi parlamentare nu ar trebuie să fie un motiv pentru ca alegerile locale să fie amânate. În opinia sa, alegerile locale trebuie să se desfăşoare până în luna iulie a acestui an.

„Alegerile locale trebuie să aibă loc, deoarece mandatul primarilor actuali expiră în luna iunie. Cu siguranţă alegerile locale trebuie organizate. S-ar putea să fie unele întârzieri în funcţie de funcţionalitatea Parlamentului”, a declarat Andrian Candu într-un interviu pentru Realitatea.md.

Democratul a subliniat că, în cazul în care nu va exista o majoritate parlamentară care ar urma să numească data alegerilor parlamentare, „vor fi mecanisme juridice, inclusiv interpretări ale Curţii Constituţionale ca totuşi această decizie să fie luată, în aşa fel ca alegerile locale să fie organizate în timpul reglementat de lege”.

„Normal ar fi ca în luna iunie sau cel târziu iulie, alegerile locale să fie organizate”, a mai spus Candu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: