Anatol Ţăranu: Maia Sandu şi Andrei Năstase folosesc situaţia legată de „Open Dialog” pentru a se victimiza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Analistul politic Anatol Ţăranu consideră că liderii PAS şi PDA, Maia Sandu şi Andrei Năstase, folosesc lucrările Comisiei parlamentare de anchetă a presupusei finanţări a unor partide politice de către Fundaţia „Open Dialog” pentru a se victimiza, transmite IPN.

Potrivit lui, tot ce fac politicienii în această perioadă se raportează la viitoarea campanie electorală. Potrivit lui, Maia Sandu face acelaşi lucru destul de reuşit.

„Ea loveşte din răsputeri în mingea care i-a fost ridicată la fileu de către oponenţii politici. Cum poţi să faci o comisie parlamentară în ajunul campaniei electorale, comisie parlamentară plină de oponenţi politici ai Maiei Sandu şi ai lui Andrei Năstase şi ei trebuie să-i examineze?”, se întreabă Anatol Ţăranu.

Analistul susţine că liderii opoziţiei îi joacă pe oponenţii lor politici.

„Se invocă secretul de stat. Care secret de stat? Hai să fim serioşi! Toate aceste lucruri sunt cunoscute presei”, a afirmat Anatol Ţăranu în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV.

Totodată, analistul spune că în acest caz legat de Fundaţia „Open Dialog” există substanţă şi trebuie de văzut cum se implică Rusia inclusiv, prin organizaţii care sunt acreditate pe lângă UE, care activează în spaţiul european.

„Toată lumea cunoaşte că Rusia cheltuieşte bani enormi pentru a folosi aceste pârghii şi a interveni inclusiv în aşa zone cum este Republica Moldova”, spune analistul. Potrivit lui, momentul - înainte de campania electorală - nu a fost ales corect pentru că scade din eficienţa ideii care a stat la baza creării acestei comisii parlamentare.

Marţi, 12 noiembrie, Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor de fapt şi de drept ale acuzaţiilor de imixtiune a Fundaţiei „Open Dialog” (Dialog Deschis) în treburile interne ale Republicii Moldova şi de finanţare a unor partide a organizat a doua şi ultima rundă de audieri. În cadrul acestora au fost invitaţi reprezentanţii Asociaţiei Promo-LEX şi liderii PAS şi PPPDA, Maia Sandu şi Andrei Năstase. Aceştia s-au prezentat în faţa clădirii Parlamentului, dar au declarat că refuză să participe la audieri, dacă presa nu are acces.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite