Alexandru Slusari: Criticile europarlamentarilor constituie o ruşine pentru Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Criticile aduse guvernării de la Chişinău de către parlamentarii europeni constituie o ruşine pentru Republica Moldova. Totodată, acestea coincid în totalitate cu percepţia cetăţenilor moldoveni. Aceste opinii au fost exprimate în cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la postul de televiziune Jurnal TV, transmite IPN.

„Este o mare ruşine pentru Republica Moldova. Din cauza intereselor obscure a două persoane cum ar fi Vladimir Plahotniuc şi Igor Dodon, Moldova se îndepărtează de parcursul european şi riscă să se transforme într-o zonă gri”, a declarat vicepreşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari.

Analistul politic Victor Ciobanu este de părere că relatările deputaţilor europeni coincid absolut cu opiniile populaţiei exprimate în ultimul sondaj de opinie. „Nu coincid astea doar cu ceea ce cred guvernanţii despre ei, care trăiesc într-o lume absolut paralelă”, a spus Victor Ciobanu.

Deputatul Grupului parlamentar Popular European Valeriu Ghileţchi a declarat că parlamentarii europeni au formulat unele critici obiective, dar şi opinii pur politice. 

„Nu poţi accepta toate criticele care sunt aduse pentru că nu toate sunt întemeiate. Cele întemeiate trebuie analizate şi acceptate”, a spus Valeriu Ghileţchi.

Amintim că mai mulţi europarlamentari au declarat că clasa politică din Moldova trebuie să înceteze cu ipocrizia şi trebuie sancţionată prin condiţionarea sprijinului financiar de respectarea principiilor democratice şi de utilizarea conform destinaţiei a banilor oferiţi de Uniunea Europeană. Totodată, unii deputaţi europeni au menţionat că asistenţa macro-financiară trebuie să fie sistată.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite