Alegeri Republica Moldova. Igor Dodon: Fără îmbunătăţirea relaţiilor cu Rusia, Moldova nu va supraveţui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO psrm.md
FOTO psrm.md

Preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Igor Dodon, a declarat joi, 15 septembrie, că Republica Moldova are nevoie de un parteneriat strategic şi de îmbunătăţirea relaţiilor cu Rusia, în caz contrar nu vom supraveţui.

Preşedintele PSRM susţine că semnarea Acordului de Asociere UE-Republica Moldova a fost o greşeală, iar în caz că ajunge în funcţia de şef al statului, Dodon promite iniţierea unui referendum, în urma căruia populaţia să decidă vectorul politicii externe.

„Poziţia noastră este că avem nevoie de colaborare cu Federaţia Rusă”, a subliniat Igor Dodon.

Politicianul menţionează că în acelaşi timp pledează pentru relaţii bune cu UE.

„Noi avem nevoie de regimul liberalizat de vize cu UE. Noi avem nevoie de un acord de comerţ asimetric, nu comerţ liber...Noi avem nevoie de un parteneriat pentru mai multe probleme de infrastrucură, sănătate, educaţie, etc...Însă fără parteneriat strategic şi îmbunătăţirea relaţiilor cu Rusia, noi nu vom supraveţui”, a conchis socialistul.

Socialistul e de părere că mai mare discreditare pentru UE decât faptul că Partidul Democrat pledează pentru integrarea europeană, nu poate fi.

De asemenea, liderul PSRM infirmă unele voci care spun că el ar avea un acord tacit cu Vlad Plahotniuc. Acesta sugerează că dacă l-ar avea, asta ar însemna sfârşitul carierei sale politice.

„La 41 de ani, eu nu vreau să plec la pensie politică. Eu nu sunt, Doamne fereşte, Timofti sau Voronin”, a adăugat Dodon.

În calitate de argument că nu se află în cârdăşie cu Plahotniuc, Dodon a adus exemplul alegerilor locale din oraşul Chişinău, când atât în 2011 cât şi 2014, socialiştii le-au pierdut în faţa lui Dorin Chirtoacă. Acesta spune că în ambele cazuri alegerile au fost falsificate de Vlad Plahotniuc în defavoarea socialistului.

Igor Dodon a făcut aceste declaraţii joi, 15 septembrie, în cadrul emisiunii „Puterea a patra”, de la postul de televiziune N4.


 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite