Alegeri Republica Moldova: CEC nu a înregistrat candidatura lui Ion Dron, Roman Mihăeş, Vasile Tarlev şi Vitalia Pavlicenco la funcţia de preşedinte al ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Preşedintele Centrului de Iniţiative şi Monitorizare a Autorităţilor Publice, Ion Dron, nu a fost înregistrat de CEC în cursa prezidenţială. Deşi Dron a prezentat numărul necesar de semnături, Comisia ar fi găsit încălcări. Totodată, CEC a refuzat înregistrarea altor trei candidaţi, Vitalia Pavlicenco, Roman Mihăeş, Vasile Tarlev.

Pe 29 septembrie, când Dron a depus semnăturile la CEC, el a declarat că reuşit să obţină 17 mii de semnături, iar sloganul său electoral va fi „Curaj, ordine şi dreptate”.

„Da cui îi este uşor în ţara asta să muncească. Noi nu am spus că va fi uşor. Ne-am asumat toată responsabilitatea şi greul lucrului, nu ar trebui să ne plîngem de faptul că a fost greu. Atunci cînd ştii regulile de joc, trebuie să mergi pînă la capăt, fără a pune în cîrca cuiva problemele. Clar lucru, după colectarea acestor semnături, este timp pentru reflexe, în sensul că se impun unele modificări în legislaţie, despre aceasta voi vorbi în cadrul unei conferinţe de presă ulterior”, a menţionat Ion Dron atunci, conform curentul.md

Reprezentanţii CEC au confirmat pentru unimedia.info joi, 6 octombrie, că Dron nu a fost înregistrat în cursă pe motiv că sistemul a dat eroare atunci când a verificat semnăturile dintr-un raion, acestea fiind declarate nevalabile.

CEC a refuzat să înregistreze candidatura lui Roman Mihăeş şi fostului premier, Vasile Tarlev, Vitaliei Pavlicenco. În schimb, a fost acceptată înregistrarea Anei Guţu, Maiei Laguta, Valeriu Ghileţchi şi Silviei Radu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite