Alegeri locale Chişinău. Anatol Şalaru: Campania electorală a „Partidului Şor” este finanţată ilegal din Federaţia Rusă. Reacţia formaţiunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Partidului Unităţii Naţionale, Anatol Şalaru, susţine că în cadrul campaniei electorale pentru alegerile din Chişinău din 20 mai Partidul Şor primeşte finanţări din Federaţia Rusă, motiv pentru care Reghina Apostolova, candidata formaţiunii, trebuie să fie exclusă din cursa electorală, transmite IPN.

Într-o conferinţă de presă, Anatol Şalaru a declarat că, pe 4 mai, un cetăţean rus acordă în calitate de împrumut bănesc 200 de mii de lei unei companii cu capital mixt ruso-moldovenesc, în care unul dintre fondatori este un centru de pe lângă Preşedinţia Federaţiei Ruse.

În aceeaşi zi, această companie transmite suma respectivă unei companii cu aceeaşi denumire, care, la rândul ei, transferă banii Partidului Şor. Ulterior, din suma totală, formaţiunea cheltuie în jur de 190 de mii de lei pentru servicii electorale, inclusiv pentru publicitatea electorală a candidatului Reghina Apostolova.

Politicianul a menţionat că, potrivit legislaţiei, finanţarea sub orice formă a campaniei electorale a concurenţilor electorali este interzisă de către alte state, organizaţii sau persoane străine.  PUN a înaintat o contestaţie Comisiei Electorale Centrale şi Consiliului Electoral al Circumscripţiei Electorale Chişinău.

„Solicităm examinarea în regim de urgenţă a prezentei contestaţii şi stabilirea tuturor circumstanţelor de fapt şi de drept. Doi – adoptarea unei hotărâri prin care să fie înaintată o cerere către Judecătoria Chişinău privind anularea înregistrării concurentului electoral, Reghina Apostolova, pentru încălcarea gravă a articolului 39 şi 41 din Codul Electoral”, a notat Anatol Şalaru.

Liderul PUN şi-a exprimat convingerea că prin aceleaşi scheme este finanţat şi Partidul Socialiştilor. Acesta solicită CEC să facă o investigaţie a fluxurilor financiare care ajung la PSRM.

Reacţia Partidului Şor


„Toate acuzaţiile împotriva candidatului Reghina Apostolova sunt minciuni. Scopul este compromiterea campaniei noastre. Avem sondaje, au şi alţii sondaje, care arata ca Reghina Apostolova a crescut mult în aceasta campanie, a început să încurce serios altor partide şi schemelor pe care le-au făcut între ele pentru a prelua Primaria Chişinău”, se arată într-un comunicat de presă al formaţiunii.


„Planul lor este să ne scoată din cursa. Aşa arată alegerile democratice şi libere? După ce Nastase nu a reuşit să ne scoată din cursa cu sesizarea lui, acum ne-a facut sesizare la CEC partidul unui candidat unionist, PUN, care promovează deschis distrugerea statalităţii Republicii Moldova şi vrea unirea cu alt stat. Asta nu înseamnă influenţă străină în campania din Chişinău?”, se mai spune în document.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite